7 jan. 2012

Oxfilé med svampblandning och aromsmörI mitt förra liv (läs tidiga...) så åt jag aldrig oxfilé. Hade absolut inte råd och tyckte fläskkött var godare. Antagligen beroende på att jag råkat ut för segt kött någon gång och det satt sig kvar. Både i minnet och tänderna ;-)

Numer, när det faller sig så att man trillar över en "billig" filébit, så åker den ner i kundvagnen. Därför har det blivit lite helglyx då och då, maken får sköta stekandet så blir det så bra så.
Igår tillagade han en mumsigt god rätt med enkla oxfiléskivor. Till det åt vi en stekt blandning (champinjoner, röd lök och purjolök) och en grönsallad med fetaost.
Svampblandningen stektes i aromsmöret (förberett i frysen sedan tidigare) och delar av smöret fick fungera som smältsås på köttbitarna. Får svälja snålvattnet när jag tänker på det...

Aromsmöret var kryddat med paprika, asiatiska (frysta) kryddor, salt, svartpeppar och vitlök. Vi brukar göra några rullar och frysa in så det bara är att ta fram och njuta av när andan faller på.

,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer är välkomna, skriv en rad eller två!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails