24 jan. 2012

Köttfärspizza à la LCHF

















Efter tips från andra LCHF:are så passade det utmärkt att göra just detta igår (eftersom jag hade 1 kg färs i kylen och ingen inspiration).

Gjorde alltså följande:

Bredde ut färsen i en ugnsform
Gräddade den i 200º i ca 20 minuter

Spred ut tomatsås (1 pkt passerade tomater + ca 1 msk tomatpuré kryddat med pizzakrydda) på köttfärsbottnen.

La över gott och blandat (salami, skinka, lök och champinjoner) och lät det åka in en liten stund till i ugnen.

Ut med formen och så på med en massa ost som får smälta när den återförpassas in i ugnsvärmen.

Detta åtnjöts med vitkålssalad till.

Några tips till nästa gång:
Ta ev 1 ägg i smeten för att få den fastare.
Bred ut i tunnare lager.

, ,

1 kommentar:

  1. Åh det är så gott med köttfärspizza, mums...blir fredagsmys för oss :)

    SvaraRadera

Kommentarer är välkomna, skriv en rad eller två!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails