Om M a t b i t e n

Februari 2009 blev en omstart i mitt kostliv och ett sving uppåt för mitt välmående. Jag hittade
Low Carb High Fat, LCHF i dagligt tal.

Orsaken var att min man - som anser att han har lite fler kilon än önskvärt - hade fått nys om detta sättet att gå ner i vikt. Han läste och tog in information som han sedan vidarebefordrade till mig, sin ömma hustru. Jag ryckte lite på axlarna och "jajajaja..." Inbiten mackoman och pastaälskare, det ändrar man inte på i brådrasket. Trodde jag. Jag hade precis börjat styrketräna lite mer på allvar och då måste man ju vräka i sig kolhydrater. Trodde jag. Matkänslig har jag alltid varit, blodsockret åkte berg- och dalbana och jag var en riktig pest om jag inte åt 6-7 gånger om da'n. Jag skulle aldrig klara av nåt annat. Trodde jag.

Efter bara några dagar erkände jag mig överbevisad. Det enda jag kände av var en lätt huvudvärk när sockret försvann ur mina blodbanor. Till saken hör att jag redan höll igen på socker. Trodde jag :-)
Jag började må så gott i min mage. Ingen uppsvullen buk som mullrade som värsta åskovädret längre. Ingen värk. Välbefinnandet infann sig omgående. Så har det fortsatt och därför känner jag att jag vill dela med mig av mina upplevelser och erfarenheter vad gäller detta.

Meningen med denna bloggen är att försöka visa att det behöver inte vara krångligt med mat. Inte ens när man ställer om sin kosthållning ganska rejält. I vår familj är det jag och min man som äter lågkolhydratskost, barnen äter som innan. Inte ens det ställer till problem.

Vi äter t ex morötter och kålrötter, saker som egentligen inte ska ingå om man ska vara stenhård på LCHF, men för oss fungerar det. Hur mycket man kan rucka på råd och tips vad gäller detta är individuellt och upp till var och en anser jag. Det jag kommer att nämna här är hur vi äter, det är inga rekommendationer eller forskningsrön som ska efterlevas stenhårt. Bara mina egna synpunkter och upplevelser och därför får man ta det för just det.

Hoppas att du kommer att hitta nåt som du tycker är intressant och framförallt - gott!


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails