6 mars 2010

Fläskfilégryta med svamp och rostade rotfrukter

Morötter, zucchini, gul lök och paprika (i valfri färg)- skivas/klyftas och läggs i en form. Blanda olivolja, svartpeppar, salt och basilika (färsk eller torkad). Tillsätt vitlök efter smak. Häll blandningen över grönsakerna och rör om ordentligt. Rosta i ugnen ca 30 min på 175-200ºs värme.

Skiva champinjoner och stek i rikligt med smör, smaksätt med peppar och mera vitlök. Ta upp och lägg istället i den skivade fläskfilén. Stek gyllenbrunt med peppar och salt. Lägg tillbaka svampen och häll på ett par dl grädde. Låt puttra.
En skvätt rödvin sätter piff på såsen. Låt alkoholen dunsta bort innan du tillsätter 2-3 skedar crème fraîche och mera grädde. Smaka av med peppar och salt. Red med Maizena tills det blir lagom tjockt.
Servera med fräsch grönsallad och kanske lite fetaost.

1 kommentar:

Kommentarer är välkomna, skriv en rad eller två!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails