27 mars 2010

Fläskytterfilé med mozarellachampinjoner, lök och paprika

Tyvärr missade jag att fota, men gårdagens kvällsmål blev inte alls fel så det kommer en liten beskrivning ändå.

Häll rapsolja (eller smöra) i en ugnsfast form. Lägg i skivade champinjoner i önskad mängd, 2 skivade gula lökar och en gul paprika. Krydda efter behag, igår blev det 3 vitlöksklyftor (rivna), svartpeppar och salt. Klicka över rikligt med smör och mozarella och sätt in i ugnen på ca 175º.

Två ytterfiléer bryntes runtom, kryddades med svartpeppar och salt. Sedan lade vi dem uppe på svampblandningen och penslade med lite barbequesås. Vändes ett par gånger under tiden i ugnen (ca 40 min). Det blev supergott och saftigt.

Vi hade bara sallad till (och bearnaisesås) men naturligtvis går det bra med nästan vad som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer är välkomna, skriv en rad eller två!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails