31 mars 2010

Lätta desserter och godis man kan unna sig

Länge har jag reagerat över Aftonbladets inriktning på sina Viktklubbslänkar/bilder. Massor av sötsaker och liknande. Varför ska man "unna sig" sånt? Måste det hela tiden finnas en belöning för viktnedgång och träning? Den belöning som betyder nåt är ju välmåendet som kommer på köpet. Enligt mig i alla fall.

Jag menar inte alls att man måste försaka och "må dåligt" för att man nån gång äter en efterrätt eller godisbit. Ta det för vad det är, en sällanföreteelse. För min del är det inte värt det. Jag vill inte ha en krånglande mage och en större hunger, för så blir det för mig. Är man känslig för socker så är man. Har ingenting med vikt att göra, bara rent och skärt välmående.

Jag gissar på att de som Viktklubb riktar sig till - med den sortens viktnedgångsrecept - är en del av dem som inte bör frestas med bilder av överdådiga bakverk. Det finns fler som tycker det är lite underligt...

2 kommentarer:

  1. jag kan inte förstå varför man inte avslutar en måltid med en liten bit god ost gärna två sorter och som man äter med gaffel.
    Det är ett enkelt och gott alternativ till dessert.
    En stående fransk vana där utbudet av opastöriserade ostar onekligen är större än i det föga ostmedvetna Sverige.

    SvaraRadera
  2. Mmmm, det lät som en alldeles ypperlig idé, ost stillar ofta sug (som jag iofs sällan har nuförtiden...)

    SvaraRadera

Kommentarer är välkomna, skriv en rad eller två!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails