7 feb. 2012
Ugnsbakad falukorv med senapssås
Falukorv är ju något som man kan svänga till mycket av, skillnaden i resultat beror som så ofta annars på ursprungsmaterialet. Vi köper oftast från Vaggeryds chark, den är godast och har stort köttinnehåll (vilket naturligtvis är en starkt bidragande orsak till att den är godast).
Den här varianten blev det igår. Ugnsstekt med lök, senap, ost och basilika.
Bara att skära hack och pilla i lökklyftor emellan, breda på valfri senap och strö över basilika och en massa riven ost. In i ugnen på 175º tills du tycker det är lagom färg och korven är genomvarm.
Jag hade färdigriven (gör alltid rejäla mängder när jag ändå håller på) blandning med morötter och vitkål. Den stekte jag i smör med peppar och salt innan jag varvade med riven ost i en form. Hällde sedan på en skvätt grädde och lät det åka med i ugnen en stund också.
Såsen bestod av ett paket smält färskost med vitlökssmak och ca 3 dl grädde tillspetsad med senap, salt och peppar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kommentarer är välkomna, skriv en rad eller två!