Köttfärslåda med mozarellabroccoli |
Köttfärsblandningen innan ugnsbesöket |
Ett experiment som blev "ta-om-gott" (fast det gjorde jag naturligtvis inte...).
Det här receptet räcker nog till ca 8-10 personer.
1 kg fläskfärs
Färska champinjoner
1 röd lök
ca 15 skivor (strimlas) rökt korv
Fetaost
1 ägg
Grädde
Ostsås:
1 pkt färskost
Riven ost
2-3 dl grädde
1 msk Ajvar relish
Salt, peppar
Smält färskosten och blanda sedan ned resten.
Ägget blandas med ca 1 dl grädde och kryddas med salt, peppar och t ex paprikapulver. Vänd ned färsen och blanda ordentligt.
Stek de skivade champinjonerna i smör, blanda i löken och korven mot slutet. Blanda i detta och fetaosten i köttfärsen, bred ut i en långpanna/ugnsform. Låt det gräddas i ca 15 minuter innan du häller på ostsåsen. Grädda i 175º i ytterligare ca 30 minuter.
Serverades med mozarellagratinerad broccoli.
LCHF-recept, köttfärs
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kommentarer är välkomna, skriv en rad eller två!