Baconlindad helstekt ytterfilé - mums! |
Jag delade fileérna på mitten för att det skulle gå snabbare i ugnen (är man hungrig så är man...)
Vad som behövs till detta?
Fläskytterfilé, förstås. Och bacon. Det hörs ju på namnet ;-)
Kryddor och vitlök
Jag kryddade med paprikapulver och salt innan jag lindade bacon runt köttet. Stekte runtom så att baconet fick fin färg och sedan la jag det i en form och strödde över pressad vitlök. Tillagades i ugn i 175º i ca 30-35 minuter, man får kolla med termometer. Lät det även stå kvar på eftervärme medan tillbehören blev riktigt klara.
Sås:
1 pkt färskost (vitlök) smälts i en kastrull
Grädde 5 dl
Färsk basilika (1 knippe)
Salt och peppar efter smak
Gärna en skvätt rödvin
Till detta åt vi råstekt rättika, vitlökssmörstekta skivade champinjoner och en dillförsedd grönsallad.
Baconlindad fläskytterfilé, rättika, LCHF-recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kommentarer är välkomna, skriv en rad eller två!