28 feb. 2010

Nötstek med ostgratinerad brysselkål och gräddsås

Det blev en redig söndagsmiddag idag! Fryst nötstek las i stekgryta och bryntes till fin färg runtom, peppar och salt på. Där fick det sedan puttra i lite vatten i nån timme innan grönsakerna i form av skivade morötter och lök las i runtom. Lite soya i vattnet ger extra smak åt både skyn och steken.

Det tar extra lång tid när den varit fryst men det gör ju inget när man börjar i tid. Just denna steken var så pass stor att jag delade den i två delar på slutet för att det skulle gå lite fortare.

Under tiden kokte jag potatis till barnen och gjorde iordning brysselkålen till oss (se förra inlägget). När termometern pep vid knappt 80º tog jag upp köttet och grönsakerna. Skyn som silats fram blev sedan grund till en smarrig sås.
Grädde (3-4 dl), en skvätt rödvin, pyttelite socker (för att lyfta fram alla smaker) och så salt och peppar. Jag redde av med Maizena och sen var det klart att avnjutas.

Barnen var helt lyriska över brysselkålen så det var ett lyckat experiment!

2 kommentarer:

  1. Det får du gäääääärna göra om, det var gott! Älskar dig! :)

    SvaraRadera
  2. :-) Visst var det? Samma till dig!

    SvaraRadera

Kommentarer är välkomna, skriv en rad eller två!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails