Jag börjar resan med en måltid som är tillagad på typiskt Bitte-vis, dvs man tager vad man haver.
Fiskfiléer (i detta fallet pangasius) läggs i en form. Salta och peppra. Över detta hällde jag en skvätt Keldas fisk-och skaldjurssoppa (ca 2-3 dl) som blivit över och ca 2 dl vispgrädde. Hackad purjolök, hackad röd paprika och riven ost ströddes över. In i ugnen på 175º i 45 min.
När kylskåpet checkades på grönsakstillgång hittades en zucchini, schalottenlök (5 st) och purjolök. Zucchinin skivades, purjon hackades och schalottenlöken klyftades. Jag varvade allt i en form, saltade och pepprade. Hällde sedan över lite grädde och klickade ut färskost (vitlök). In i ugnen tillsammans med fisken.
Avnjöts med en grönsallad på ruccola och babyspenat och barnen fick potatis till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kommentarer är välkomna, skriv en rad eller två!