Spenatpajen blev som väntat - god :-)
3-4 hg tinad spenat (alltså ca 1/3 kilopaket)
5 ägg
5 dl grädde
3 dl riven ost
salt och peppar, paprikapulver
1 pkt färskost (vitlök/örter)
Jag bredde ut ett paket färskost i botten på en form och där la jag sedan spenaten som jag stekt i rikligt med smör och kryddat med salt, peppar och lite paprika.
Äggen, osten och grädden vispades ihop och kryddades innan det hälldes över spenaten. Efter ca 20-25 minuter i ugnen är det bara att plocka ut och njuta.
Den där gången hade jag stekt strimlad kassler, skivad tysk korv och lök som sedan fick lite crème fraiche och riven ost över sig tillsammans med några vevningar peppar och det var helt OK till.
spenatpaj, spenatomelett, LCHF
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kommentarer är välkomna, skriv en rad eller två!