15 sep. 2012

Vitkåls- och paprikagratäng

Fredagskvällens mat bestämdes till ostfyllda kycklingfiléer med bacon och då var det bara frågan vad vi skulle ha till denna gången. Det blev detta:




Strimla vitkål och paprika i önskad mängd och färg (vitkålen finns väl kanske bara i en i och för sig...) och blanda ihop i en ugnsfast form. Salta och peppra. Pressa över vitlök (3-4 klyftor).

Blanda sedan ihop gratängsåsen. I detta fallet 
1 pkt färskost (vitlök och örter)
Riven ost
3-4 dl grädde
oregano, salt, peppar

Smält färskosten och häll på det mesta av grädden, fyll på med riven ost till önskad konsistens, späd ev med mer grädde. Smaksätt med kryddorna. Häll över grönsakerna och grädda i 175º i ca 20 min.

, , ,

1 kommentar:

Kommentarer är välkomna, skriv en rad eller två!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails