20 sep. 2010

Blomkålspudding med morötter och broccoli

En variant på kålpudding, kan man väl säga.















Koka ett blomkålshuvud tillsammans med 5-6 slantade morötter i saltat vatten.
Blanda till köttfärsen med önskade kryddor (salt och pepparmix i mitt fall denna gången) och 1,5-2 dl grädde och 1 ägg.

Bred ut hälften av grönsakerna i botten och bred över köttfärsen. Lägg sedan resten över och strö gärna över riven ost. Jag toppade även med extra grönsaker i form av frusen broccoli.

Grädda ca 45 min i 175º

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

5 kommentarer:

  1. Det här såg riktigt gott ut (som många av dina recept gör) och tillräckligt enkelt för att en matlagningsanalfabet som mig fixar den, men som den okunniga jag är så undrar jag om köttfärsblandningen ska vara rå när man breder ut den över grönsakerna? Jag antar det men jag behöver veta. Sen kanske du kan hjälpa mig genom att berätta ungefär hur mycket köttfärs du använder till detta?

    Tack för att du delar med dig!

    SvaraRadera
  2. vilken härlig blogg du har. bilderna får magen att vändas ut och in för att man blir så sugen.
    har precis startat upp en egen blogg som också handlar om lchf mat och tränings osv..
    kika gärna in där och säg vad du tycker :)

    SvaraRadera
  3. Ursäkta att jag inte svarat tidigare!
    Janne, visst ska köttfärsen vara rå när du brer över den, helt korrekt :-). I mitt fall blir det ca 1 kg eftersom vi är 7 i familjen, men det är ju bara att anpassa till mindre form och mängd.

    Blir så glad av era kommentarer, tack för det! Jag ska kika in till dig också Josefine.

    SvaraRadera
  4. Underbar blogg...denna ska jag köra till helgen när jag har min dotter :)

    SvaraRadera

Kommentarer är välkomna, skriv en rad eller två!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails