15 sep. 2010

Kassler- och spenatgratäng

Idag var det meningen att det skulle serveras kassler med champinjonsås men när det var dags för tillagning var det brist både på tid och lust. Hmmmm, vad göra? Frysinventering, förstås.
Där låg bla en påse frusen spenat. Vidare kikande i kylen fyllde på med färskost och lite annat.

Jag strimlade kasslern och la den i en form. Tinade spenaten (ca 500 g) lite lätt och fräste den i rejält med smör. Blandade ihop ca 4 dl grädde med 4 ägg, 1 pkt färskost (naturell), salt och peppar. I med det i spenaten och när allt var riktigt blandat så hällde jag det över kasslern, strödde över riven ost och gräddade i 200º i 25 minuter.

Det blev riktigt, riktigt gott! T o m minstingen som inte gillar spenat tog om.






















Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

  1. Tittar förbi och lämnar ett tassavtryck. Jättefin blogg du har!

    SvaraRadera
  2. Tack för Inspirationen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du blev inspirerad. Välkommen tillbaka!

      Radera

Kommentarer är välkomna, skriv en rad eller två!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails