Idag var det meningen att det skulle serveras kassler med champinjonsås men när det var dags för tillagning var det brist både på tid och lust. Hmmmm, vad göra? Frysinventering, förstås.
Där låg bla en påse frusen spenat. Vidare kikande i kylen fyllde på med färskost och lite annat.
Jag strimlade kasslern och la den i en form. Tinade spenaten (ca 500 g) lite lätt och fräste den i rejält med smör. Blandade ihop ca 4 dl grädde med 4 ägg, 1 pkt färskost (naturell), salt och peppar. I med det i spenaten och när allt var riktigt blandat så hällde jag det över kasslern, strödde över riven ost och gräddade i 200º i 25 minuter.
Det blev riktigt, riktigt gott! T o m minstingen som inte gillar spenat tog om.
Läs även andra bloggares åsikter om LCHF, kassler, spenat, gratäng
Tittar förbi och lämnar ett tassavtryck. Jättefin blogg du har!
SvaraRaderaTack för Inspirationen
SvaraRaderaKul att du blev inspirerad. Välkommen tillbaka!
Radera