4 aug. 2013

Kyckling fylld med fetaost och chilimarinerad vitlök

Grillad kyckling... Hmmm... Ja, det kan vara jättegott men också ganska trist. Eller hur?

Då får man experimentera lite med det som finns. I detta faller gjorde jag en gegga som fick puttra därinne i kycklingarna.

Geggan (till 2 st kycklingar):
Ca 50 g smör
1 pkt fetaost ("normalstort")
1-2 dl riven ost
Färsk rosmarin
4-5 klyftor chilimarinerad vitlök
Svartpeppar

Smält smöret, smula i fetaosten och rör om så det bara är lite småklumpar kvar. Blanda i den rivna osten och krydda med resten. Dela vitlöksklyftorna i mindre bitar och häll i. Ställ åt sidan så länge.

Kycklingen kryddas utvändigt med det man gillar/har hemma. När det är gjort runtom, häll i "geggan" inuti kycklingen. Lämna lite så att du kan hälla lite grann över fågeln också.

Tillagas i ca 60 minuter i 200º.





,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer är välkomna, skriv en rad eller två!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails