7 dec. 2012

Köttfärs- och grönsaksgratäng

Ännu en variant på min nya, smidiga favorit; köttfärs i ugn. Bara att ta vad som finns hemma i grönsaksväg. Denna gången blev det svamp, lök och paprika och jag hällde såsen över istället.



Champinjoner
2 röda paprikor
2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor

1 kg blandfärs
1 ägg
0,5 dl grädde
salt, peppar, torkad basilika (fungerar lika bra med oregano eller pizzakrydda)

Gratängsås:
1 pkt färskost
ca 2 dl riven ost
3-4 dl grädde

Stek svamp, paprika, lök med vitlök, basilika, pappar och salt.

Blanda ägg, grädde och kryddor till en smet som sedan knådas ihop med färsen.

När grönsaksblandningen är mjuk så blandas den ihop med köttfärssmeten, sedan är det bara att breda ut allt i en lagom form.

Smält färskosten och den rivna osten, häll i grädde. Smaka av med lite salt och peppar.

Häll över köttfärsen och sätt in i ugnen på 175º i va 40 min. Servera med sallad.

1 kommentar:

  1. Låter riktigt mumsigt!!
    Synd jag inte tål mejerierna så bra... :-/

    SvaraRadera

Kommentarer är välkomna, skriv en rad eller två!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails