30 nov. 2011

Dåligt med mat

Oj, det var visst väldans länge sedan jag la upp nåt nytt recept ser jag nu... Ibland fotar jag mat som jag tycker det är värt att dela med mig av -inte rent bokstavligt, förstås, det har jag inte råd med - men sen blir det inte mer.

Inspiration däremot, det kan man ju kosta på sig att dela med sig av.  Men som sagt, det har varit dåligt med det ett tag. Får väl börja blogga om lite som är relaterat också så kanske det kan komma fler inlägg emellanåt. Lite allmänt LCHF-snack, kanske?

Eller inte. Ibland känns det uttjatat. Nu har vi ätit så här i snart 3 år och i början var det mer "nyhetens behag", inte så hemskt många som visste vad det handlade om eller skrev om det. Nu ploppar det upp från alla möjliga håll och då kan jag bli lite "OK, det är skitbra men vad är det som är så konstigt med detta?" För mig är det ju inte det längre. Det är vardag. Mina kostvanor, helt enkelt. Ingen diet. Ett sätt att äta bra på. Mitt sätt. Passar ypperligt in i min kropp och mitt liv.

Och det är det. Liksom.

16 okt. 2011

Omelett med tonfiskröra

Ikväll var det lite stopp i fantasiflödet inför kvällsmaten å det blev ett hopkok på skåpmaten som fanns, helt OK både smak- och smidighetsmässigt.















Vispa ihop 6 ägg, 1 dl grädde, 1 dl riven ost, salt och peppar och häll i en smord form.
Värm i ugnen i 15-20 minuter (175º) tills det stelnat.

Under tiden blandas 2 burkar tonfisk (helst i olja) med 2-3 dl créme fraiche (jag tog överbliven dip från ungarnas chipsfrossa och en slatt stenbitsromsås som vi hade kvar). Krydda med dill och lite peppar.

Häll blandningen över den stelnade omelettsmeten och bred över riven ost innan det gratineras i ytterligare 10 minuter.

, ,

4 okt. 2011

Ostfyllda isterband med lök















Snitta valfritt antal isterband och fyll med färskost. Krydda med dill och svartpeppar, Lägga dem i en ugnsform och klicka smör runtom. Skiva en rödlök och strö över och runt isterbanden. Tillaga i 175º i ca 30 minuter.

Serveras med exempelvis äggröra.

, ,

2 okt. 2011

Fetaostgratinerade grönsaker

före ugnen

















Skiva 1 zucchini, strimla 2 röda paprikor och 1/2 purjolök
Lägg i en form, salta och peppra
Smula över 1 pkt fetaost
Skjuts in i ugnen!

, ,

Baconinlindad ostfylld kyckling



















En snabb och enkel rätt att tillaga, för att inte tala om hur god!
Snitta kycklingfiléer och fyll med färskost med vitlökssmak
Linda 2 skivor bacon runt varje filé
Mal peppar och klipp lite färska örter över (basilika och timjan blev det denna gången).

Kör i ugn (175º) i ca 45 minuter

Njut! Gärna med t ex fetaostgratinerade grönsaker och nån smarrig sås. Jag smälte resten av vitlöksosten, blandade i 2 dl créme fraîche och 5 dl grädde, kryddade med dill och mer timjan + salt och peppar.

, ,

25 sep. 2011

Lax med parmaskinka

Enkelt men sååååå gott!




Gick förbi fiskdisken när vi var och storhandlade häromdagen. De har alltid fina fisken-uppläggningar som ser så goda ut, men dyra. Speciellt om det gäller lax!
Titta kostar ju inget och denna gången såg jag att de hade lindat in laxbitar i skinka, såg riktigt smarrigt ut. Jag vände tillbaka till charkdisken och plockade med mig ett paket gotteskinka, tog Westfalisk denna gången. Lax visste jag att vi hade i frysen så resten var kirrat.

Laxbitar i lagom storlek lindas alltså in med skinka, 2 st/bit. Jag snittade dem och la i fetaost innan, det går bra med parmesan eller något annat också. Sen är det bara in i ugnen i 15-20 minuter och så är det klart.
Vi hade blomkålsmos och sallad till. Såsen bestod av crème fraîcheblandad med dill, citronpeppar och salt.

, , ,

10 aug. 2011

Fisk i ugn med spenat

Vad gör man när man bara har lite av varje fisksort i frysen? Hmmmm... Testar nåt nytt, förstås!

Kummel, lax och torsk var det jag hittade och lade i en ugnsform. Över det hällde jag denna blandning:

Hackad spenat (fryst och tinad) ca 1 kg fräst i smör
Blanda i ett paket färskost, 2 dl crème fraiche och 2 dl vispgrädde
När detta blandats så rör ned ca 3 dl riven ost.
Krydda med salt, peppar paprikapulver och svartpeppar.

När det är hällt över fisken så ha det i ugnen ca 40 min på 175º.

Vi hade ett enkelt tillbehör till, nämligen förkokta broccolibuketter med riven ost som fick åka med den sista kvarten i ugnen.

, ,

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails