17 jan. 2013

Köttgryta med peperonitouch


På morgonen kom jag på att jag nog borde ta fram något ur frysen (hade missat att planera denna gången) och där låg en påse som jag såg innehöll någon slags kött, men det var inte uppmärkt. Äsch, det får väl bli en överraskning tänkte jag.

När jag kom från jobbet hade det tinat så pass att det gick att se att det var schnitzlar. OK. Kände direkt att jag inte hade lust att bara steka dem rätt upp och ned. Nähäpp, det får bli en gryta!

I kylskåpet fanns röd paprika, gul lök, morötter, grädde, lite överbliven dillsås från gårdagen och riven ost. En rätt OK början kändes det som.
Stekte alla grönsakerna först, smaksatte med svartpeppar, salt och ett par klyftor pressad vitlök. En buljongtärning (grönsaks-) fick följa med.
Efter det strimlade jag köttet och brynde det så det fick fin färg, salt och peppar på det.


Ned med allt i en stor gryta och så vatten så det får sjuda en stund. När jag väntade så tog jag ytterligare en titt i kylskåpet och där fanns en oöppnad burk Peperoni fylld med färskost. Ja, varför inte? I med det också (några stycken). Och lite tomatpuré? Japp. 

När det hade stått på en stund fick grädden följa med och sjuda en stund till. Jag redde av det med Maizena för tjockhetens skull och sen var det bara att servera med sallad, broccoli och ägghalvor. Det är trots allt träningsdag :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer är välkomna, skriv en rad eller två!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails