15 jan. 2013

Köttfärspanna med svamp, bacon och ost






















1 kg färs
1 pkt färskost (vitlök)
4-5 vitlöksklyftor i olja
champinjoner
3-4 dl grovriven ost
1 dl grädde
salt, peppar, paprika krydda

Sås (om man vill)
2 dl grädde
Stark chilisås 1-2 msk
1 dl crème fraiche
salt, peppar, paprikapulver
Kokas upp och får vila lite

Vi har sällan nötfärs hemma (eftersom den är för mager) men nu var det extrapris och jag tänkte att det går alltid att "fetta" till den med nåt :-)

Jag skivade svampen i matberedare tillsammans med de oljiga vitlöksklyftorna och sedan stektes den. Svampblandningen och den rivna osten blandades och kryddades innan det var dags att fylla på med färsen och knåda ihop allt ordentligt.

Fick för mig att grunda formen med färskost så det bredda jag ut i botten innan köttfärssmeten breddes över.  Det tog ca 35-40 minuteri 175º innan det var klart (då var lagret ganska tjockt). Håll koll så det inte blir för torrt, tiden kan variera.

Serverades med salladsblandnngen på bilden och sås.


1 kommentar:

Kommentarer är välkomna, skriv en rad eller två!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails