Kotlettrad utan ben blir saftigt och är smidigt tillagat. Den här gången brynte jag den i smör (vad annars?), kryddad med färskmalen svartpeppar och salt. När den var stekt runtom klippte jag över färsk timjan och basilika.
Skalade 4-5 morötter och slantade i tillsammans med 2 stora lökar innan jag fyllde på med ca 5 dl vatten.
Sedan fick det småputtra i 1,5 timme ungefär så det riktigt ramlade sönder när jag tog upp det. Steken var väldigt "platt" så den blev genomstekt extra snabbt :-)
Hällde av grönsakerna och vispade i 5 dl grädde + en skvätt rödvin i spadet. Kryddade även nu med svartpeppar och smakade av med salt.
Åtnjöts tillsammans med mozarellagratinerade champinjoner och de stektkokta morötterna och löken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kommentarer är välkomna, skriv en rad eller två!