10 aug. 2011

Fisk i ugn med spenat

Vad gör man när man bara har lite av varje fisksort i frysen? Hmmmm... Testar nåt nytt, förstås!

Kummel, lax och torsk var det jag hittade och lade i en ugnsform. Över det hällde jag denna blandning:

Hackad spenat (fryst och tinad) ca 1 kg fräst i smör
Blanda i ett paket färskost, 2 dl crème fraiche och 2 dl vispgrädde
När detta blandats så rör ned ca 3 dl riven ost.
Krydda med salt, peppar paprikapulver och svartpeppar.

När det är hällt över fisken så ha det i ugnen ca 40 min på 175º.

Vi hade ett enkelt tillbehör till, nämligen förkokta broccolibuketter med riven ost som fick åka med den sista kvarten i ugnen.

, ,

3 kommentarer:

  1. Jag testar! Inte helt efter ditt recept, men ändå;)

    SvaraRadera
  2. Fisken står i ugnen, men jag vet redan nu att det blir gott. Spenaten med all den rivna osten smakade mums!
    Tack för dina recept och ideer. Helt i min stil! Och man behöver alltid ny inspiration. /Ann S

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du uppskattar det, Ann! Och jag uppskattar kommentaren :-) /Bitte

      Radera

Kommentarer är välkomna, skriv en rad eller två!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails