4 nov. 2012

Fetaostfylld köttfärs i långpanna


1 kg köttfärs
1 ägg
1 bit fetaost
soltorkade tomater (4-5 st)
salt, peppar
vitlök
1 pkt bacon
1 gul lök
champinjoner
riven ost

Smula fetaosten så smått det går, hacka tomaterna, blanda med ägget och kryddorna. Låt det stå en stund och gotta ihop sig innan du blandar i köttfärsen. Ta det lite nätt med saltet, ibland är osten alldeles tillräckligt salt på egen hand. Skär baconet i bitar och hacka löken. Stek och blanda ihop med köttfärssmeten.


Skiva champinjonerna (om de inte redan är klara i burk) och stek i smör och olja, tillsammans med vitlök och svartpeppar.

Bred ut hälften av smeten i en smord ugnsform. Bred sedan över de stekta champinjonerna innan resten av smeten breds ut. Grädda i ugn i ca 175º i  ca 30 minuter. Ta ut och häll av spadet (spara till sås om du vill ha det till) och bred över rikligt med riven ost. Fortsätt i ugnen ca ytterligare 10-15 min.


Det blev riktigt gott, faktiskt. Så pass att jag missade att fota ett upplägg :-) Vi åt stekta grönsaker (röd och gul paprika, purjolök och salladskål) och grönsallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer är välkomna, skriv en rad eller två!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails