20 maj 2010

Köttfärsgratäng med zucchini och blandade grönsaker


Dagens kvällsmål började som en tanke om köttfärssås med pasta till ungarna och kokta grönsaker som tillbehör till oss. Efter att gjort ett snabbt överslag med mig själv så kände jag att mängden färs behövde drygas ut. En koll i kylskåpet visade att det fanns morötter, paprika och zucchini som ville vara med på ett hörn.

Jag stekte en gul lök och en röd paprika och därefter fick det sällskap av färsen. Rev 5-6 morötter som blandades i tillsammans med tomatpuré och en matsked ajvar relish. 3 dl CF och 3 dl grädde fick puttra med en stund. Öppnade kylskåpet för en andra koll; Brieost - naturligtvis! Klickade i rejält med det också och kryddade med salt, peppar och vitlök.

Zucchinin skalade jag och skivade med hjälp av osthyvel. 3/4 fick täcka botten innan köttfärssröran breddes över. Resten fick bli täcke tillsammans med små söta coctailtomater och ost. Bredvid spisen stod en thaibasilika som fick sätta sista piffen på rätten. In i ugnen tills det fått fin färg och sen serverades det med grönsallad och kokt broccoli.
Mao, det blev ren LCHF för ungarna också :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer är välkomna, skriv en rad eller två!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails