11 mars 2012

Korvgratäng med sting




















För att man inte ens ska behöva tänka "tillbehör" så är ett bra tips att göra allt-i-ett-rätter. Som t ex detta, slantade korvar med grönsaker som sedan gräddas med en äggaröra i ugnen :-)

Idag blev det 6 st chorizo som skivades och bryntes till i smör. När de fått lite färg så hällde jag på frysta grönsaker av blandade sorter och la på locket till stekgrytan. Se'n fick det dra till sig en liten stund medan jag blandade ihop äggsmeten;

6 ägg
4-5 dl grädde
1 dl crème fraïche
2 dl riven ost
salt och peppar (inte för mycket eftersom korvarna är starka i sig...)

Korv- och grönsaksblandningen hälldes i en ugnsform och sedan äggblandningen över det. In i ugnen i ca 175º tills det fick fin färg. En grönsallad till det om man önskar, annars funkar det som det är.

, ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer är välkomna, skriv en rad eller två!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails