30 okt. 2010

Vitlöksdoftande kidneybönor

Ibland blir det lite tomt på idéer vad gäller tillbehör, åtminstone hos mig och speciellt om jag inte planerat innan.















Såna gånger blir det till att inventera skafferigömmorna och denna gång blev det en blandning av kidneybönor på burk, champinjoner på burk, en halv strimlad purjolök och marinerade vitlöksklyftor (3-4 st).
Jag hackade klyftorna lite grann och lät de fräsa i lite av sin egen marinad innan jag la i smör och lät resten fräsa med. Krydda med salt och peppar. Det gick att äta :-)


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

10 okt. 2010

Kryddig pannbiff med lök

Ca 1,5 kg köttfärs
2 ägg
2 dl grädde
Peppar, salt
Provencalska kryddor (eller liknande)
Sambal oelek, 1 msk
2 gula lökar

Blanda ihop allt utom löken och låt det stå och dra till sig innan du plattar ut (eller rullar till köttbullar). Stek på medelvärme och låt den skivade löken steka med i sista omgången.

Gör sås på 3-4 dl grädde och skyn. Krydda efter smak.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Tänk va!

Kostdoktorn berättar om ännu en glad människa.
Jag önskar att jag skulle slippa bli arg på människor i maktställning, som t ex skolsköterskor som förstör nåt man byggt upp.
Försvarar sig med Livsmedelsverkets rekommendationer men använder inte sunt förnuft. För alla vet väl att standardmjölk är roten till en starkt förämrad hälsokurva? Speciellt med ett BMI på 17. Då ska man dricka lättmjölk eller vatten.

Eller hur var det nu?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

3 okt. 2010

Korv- och salamigratäng














När man är ute och grejar (bygger och snickrar som vi gjort idag) i friska luften så blir man både hungrig och småtrött. Vad hitta på till kvällsmat?

Jag hällde blandade frysta grönsaker (blomkål, bönor, ärter mm) i en ugnsfast form, kryddade med torkade örter och salt. Stekte 10 slantade wienergrillare och 6-7 skivor dansk salami. Blandade ihop med grönsakerna i formen och så hällde jag över en blandning av 2 ägg, 3 dl grädde och salt och peppar. Eftersom jag hittade en burk med fetaost i kylen strödde jag över det tillsammans med vanlig riven ost innan jag gräddade det ca 20 min i 175º. Riktigt smarrigt, faktiskt!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails